13 år siden brannen!

3 juledag 2002, dagen hvor jeg lurte branndøden. Ikke bare kom jeg meg ut, men jeg klarte til og med å ramle nesten 9 meter å bare reise meg opp, tilsynelatende uskadd. Jeg vet jeg hadde englevakt og mest sannsynlig hadde jeg mer å bidra med i dette livet. Det går ikke en dag jeg tenker hvor takknemlig jeg er for at jeg fortsatt er her, og at jeg kan gå på mine egne to ben. De siste årene har vært preget av mye sykdom, men nå ser det ut som dette er i ferd med å brenne ut, og jeg føler meg bedre og bedre. Det er så fantastisk å kunne være i jobb igjen, å føle at jeg har et liv. Å ha masse gode kollegaer, og spennende arbeidsoppgaver. Ingen dager er like på Krisesenteret. Endelig har livet fått mening. Føler meg bare så heldig, og tro meg, veien hit har vært lang. Jeg har vært så dårlig at jeg har tenkt at jeg kan like godt dø enn å ha det sånn. Jeg har ligget i senga 6 mnd i strekk med kyssesyka og virus på balansenerva. Jeg har vært svimmel i 4 år og hadde store nakkesmerter. Jeg tok en atlaskorrigering av nakken i høst og det har vært utrolig vellykket. Det er nesten så jeg ikke kan tro det er sant.

Firmaet går så det suser. Jeg har jobbet så mye siste månedene at jeg kan ta fri et halvt år om jeg har lyst. Jeg har så mye frihet i livet mitt, jeg er akkurat der jeg ønsker å være. Å ikke minst har jobbet sinnsykt hardt for å komme.
For to år siden hadde jeg ikke trodd det, da Nav kastet meg omtrent på gata mens jeg lå nede for telling uten jobb. Jeg opparbeidet meg masse gjeld, og det var like før jeg mistet alt. Nå 2 år etter, så er jeg på bena igjen, og jeg nyter friheten jeg har uten Nav som puster meg i nakken. Jeg kan faktisk ikke tenke meg noe verre enn å være i Navsystemet, og min største medfølelse til alle som kjemper en daglig kamp der. Dette er første gang på 13 år at jeg ikke har en eller annen rettsak gående mot entreprenører eller forsikringsselskap. Endelig en hverdag uten advokater og styr. Jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil når jeg vil! Livet er godt.

Man må ikke miste håpet uansett hvor vanskelig ting kan virke. Vi skal gjennom mange læringer i livet, og når vi har lært, så vil ting gå så mye lettere. Man blir klok av erfaringer på godt og vondt. Mye av sykdommene vi har i dag er livsstilsrelatert og kan revererseres. Det krever endel men det er ikke umulig. Hos meg var det en livsstilsendring som skulle til, og et vekttap på 30 kg som gjorde at jeg fikk restarta kroppen og kom meg ut av senga. Det er så inderlig mye vi selv er i stand til å gjøre når det gjelder vår egen helse og psyke. Vi skaper vår egen lykke.

Takk for du leser bloggen min og riktig god jul videre! <3

12289562_1106948639345695_1743878320554053825_n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *