Å være ærlig mot seg!

Å være ærlig mot seg selv er vel noe av det vanskeligste vi gjør, kanskje man ikke engang er klar over hvor mye en lyver. I hverdagen går vi på autopilot med alle forsvar oppe til enhver tid, for beskyttelse. Vi lyver til andre hele tiden. Vi sier vi har det bra når vi ikke har det og vi sier ting er greit når vi ikke mener det. Vi lar hele tiden folk tråkke over våre grenser, uten å sette dem. Hva er vi så redd for? De mennesker som ikke godtar våre grenser eller tar oss som vi er med feil og mangler er ikke mennesker som vi skal ha i livet vårt, og da er det bare greit at de forsvinner, selv om det gjør vondt.

Grensesetting er det viktigste vi kan gjøre for å ta vare på oss selv, likevel er det mange der ute som lar seg tråkke på hver eneste dag. Av venner, kjærester og familie. Skal du klare å elske deg selv og ha selvrespekt så er du nødt til å ta vare på deg selv. Vi kan ikke overlate den oppgaven til andre. Det er ikke andre sitt ansvar å sørge for at vi skal ha det bra. Du kan ikke overlate det ansvaret til en kjæreste eller familie. Ansvaret er ditt, alene! Høres brutalt ut, men før man eier sine egne problemer kan man løse dem.

Hvis vi kan elske oss selv, se vår egen verdi, så vil vi stå stødig, uansett hva som skjer med oss. Ingen kan skade oss om vi ikke tillater det. Å være i et dårlig forhold er mye verre enn å være alene og en enorm energilekkasje. Det suger deg tom for liv og glede, og kan til og med gjøre deg syk. Livet som singel kan faktisk være veldig bra. Da står man totalt i sin egen styrke, fri og sterk. Dette må man kunne gjøre i et forhold også, hvis ikke er det ikke riktig. Et forhold skal berike ditt liv, ikke slite deg ut.

Livet består av massevis av valg. Hver eneste dag tar vi titalls valg, mange på autopilot. Slå av denne autopiloten slik at du kan styre livet ditt slik du ønsker å ha det.

Fra nå skal jeg være totalt ærlig mot meg selv og andre. Jeg skal ydmykt si ting som det er uten å ha oppe hele muren og all beskyttelsen. Jeg skal være et menneske på godt og vondt, og jeg skal si at jeg ikke har det så bra om folk spør, om det er tilfelle da. Jeg skal vise at bak fasaden så har jeg det akkurat som alle andre. På godt og vondt. Tøffe utfordringer. Å ikke minst mye fantastisk også. Jeg skal overlate ansvaret for andre sin følelser til dem. Deres følelser er deres utfordring/problem. De må eie dem! Jeg skal være meg, uten å tenke på at jeg sier passer dem. Hvis de ikke tåler det, så får det bare være. Jeg skal være fri, og bare sånn kan jeg være ærlig og glad.
Jeg skal si hvordan jeg føler, og jeg skal selv eie de følelsene. Det er jeg som føler. Da har jeg også ansvaret for dem. Man kan ikke dytte sine følelser over på andre. Skjønner du hva jeg mener her? Feks: Når du sier som du gjør så føler jeg. Du sårer meg. Du gjør ditt og du gjør datt. IKKE gi andre dårlig samvittighet fordi du føler så mye. Ei følelsene dine selv.

Vi kan ikke styre andre. Hverken hva de sier eller hva de gjør. De kommer til å gjøre sine handlinger mot deg. Du kan selv velge om du skal være offer for handlingen, eller om du selv skal eie ansvaret for å ta vare på deg selv, og gjøre noe med situasjonen. Man må også ha en viss forståelse for at mennesker gjør feil og vil gjøre feil. Man må være raus i sin forståelse for det, og tilgi. Eller må man gå sin vei…

Ta vare på deg selv, slå av autopiloten, vær ærlig. Skal det livet du ønsker deg, vær lykkelig!

Vi lever kun en gang <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *