Bruk og kast! Ryk og reis!

Hvordan klarer dere det? En evinnelige jaktingen på en partner? Å treffe dusinvis av damer/menn i halvåret? Gå på date etter date? Gi av dere selv? Sløse med energien på feile mennesker? Chatte og sitte pålogget på sjekkesider dag etter dag? Ligge med flere her og der! Blir det ikke pes? Partnere som blir sure pga multitasking? Spille det jækla spillet! Svare her og der når det passer! Såre andre mennesker? Uten å bry seg! Uten å ofre det en tanke på hva man driver med! Kun tenke på seg selv og sine egne behov!

Jeg blir sliten faktisk! Utrolig sliten! Sliten av å slippe feile folk innpå meg! De suger energien ut av meg! Hvorfor er det blitt sånn! At det er mest bruk og kast! At sex ikke betyr noe lenger! At verdier og personlighet kommer etter utseende! At status og penger er fokus i samfunnet. At tiden blir brukt på sosiale medier istedet for å gjøre ting sammen. At folk lukker seg mer og mer, brenner seg mer og mer, er ikke rart! Samtidig som de ikke forstår hvorfor! Når man hele tiden finner noe som er feil eller noen det ikke fungerer med, så må man gå i seg selv å finne ut hva man egentlig søker. Leter du overalt og uten mål og mening, vil du gang på gang ta til takke med noe som er feil, pga et perfekt utseende, en illusjon, bra sex, eller pga ensomhet. Det er bedre enn ingenting? Vel, det er ikke det! Det gir deg mer dårlig erfaring. Jo mer du velger feil, jo mer mister du troa! Til slutt sitter du med en følelse at ALLE er sånn!

Jeg VET at ikke alle menn er sånn! Jeg vet også hvorfor jeg har rota meg borti feile menn! Jeg har gjort noen grep der, som forhåpentligvis gjør at jeg ikke går i den fella igjen! Å gjør jeg det, er det kortvarig i såfall! Men å fylle på med mer dårlig erfaring, eller såra følelser orker jeg ikke! Jeg har gjort det nok! Gir og gir og får lite tilbake! Først når man stopper med dette vil man faktisk føle seg bedre! Da vil både selvtilliten og selvrespekten stige, og du blir lykkeligere! Blir du lykkeligere alene, er det også lettere å tiltrekke deg andre som er lykkelige alene! Noen trenger hjelp! En å forsørge seg! Kanskje psykolog, noen å prate med! Noen å betale regningene. Et sted å bo! Noe pent å vise frem. Noen med rette fasaden for å heve sin egen status. Og noen går rett på, gang på gang og ender opp enda tommere, enn noensinne! Denne sirkelen må ta slutt før du kan finne ro og lykke!

Ta vare på deg selv! Velg det som er riktig for deg og dine behov! Ikke finn deg i å bli mishandlet, behandlet dårlig, slått, eller gå på komprimiss av hva du egentlig trenger for å være lykkelig, for da er det faktisk bedre å være alene!

Så må man finne noen som deler samme syn, som ønsker det samme i livet. Å tro på at noe annet kan fungere, er en illusjon! Du kan ikke forandre noen! Du må finne noen som vil være den beste personen for deg! Å finne noen som kun tenker på seg selv, vil ikke over natta begynne å gjøre noe annet. Det du ser er det du får! Vær du sikker!

Som dere vet har jeg gått ned 32 kg! Jeg er enda ikke så trent som jeg burde være, og sa til en tidligere elsker: Du foretrekker jo helst veltrente damer du! Ja, sa han! Men nå er ikke du kjæresten min heller! En slik kommentar kan i verste fall gi ortodoksi! En trang til overtrening, spiseforstyrrelser, og dårlig selvtillit! Den kommentaren der glemmer jeg nok aldri! Eller at jeg kun var knullevenn og tidsfordriv! Hva gjør at man holder fast i noe sånt i flere måneder? Hva gjør at man stenger ute alle andre, og velger bevisst noe du vet er feil? Kan det være fordi man er vant til å bli behandlet dårlig? At man er vant til kaos? At man er redd for å bli behandlet pent, fordi det er skummelt? Fordi om man velger noen som er bra for deg, så har man mer å tape, om man mister det?

En annen sa til meg: Før var du feit og uattraktiv. Jo takk for den! Av og til trenger man ikke være så ærlig at det svir! Jeg VET jeg har rotet meg borti feil menn! Det var fordi jeg hadde dårlig nok selvtillit til å la meg tråkke på og mangel på evnen til å sette grenser!  Når man får opp selvtilliten og skjønner sin egen verdi, så vil du tiltrekke deg andre mennesker! Du vil komme ut av det mønsteret der du trenger andre sin bekreftelse på at du er bra nok! Du vil finne sjelefred og ro! Da er kunsten å finne en som har funnet det samme! Først da kan man ha et godt forhold, basert på gjensidig respekt og tillit. Ut fra samme verdier og ønsker!

Jeg vil ha en mann som SER meg! Som SER mine verdier! Hvem jeg er! Som ser at jeg har et godt hjerte! Som setter pris på det og meg! Som beundrer meg for den jeg er! Som vil mitt beste, som får frem smilet mitt hver dag! En som faktisk ønsker at jeg skal være lykkelig! Å en mann som syns jeg er nok! En som lukker døren for alle andre, og lar meg skjønne at jeg betyr alt! Det ønsker jeg meg!

Det er det jeg vil ha, så nå vet dere det!

Takk for du lyttet!

10388064_797540556953173_8301029037903233451_n

9 tanker om “Bruk og kast! Ryk og reis!

 1. Hanne

  Så bra skrevet og så riktig og sant. Jeg har selv feilet i mange år på dette viset, men nå er det slutt, jeg vil akkurat som du skriver her. Jeg vil åpne meg for kjærligheten og ta den i mot, jeg har lukket meg for det så lenge og latt meg utnytte istedet 🙁 Så fint å høre at du har kommet deg videre, det har jeg også. 🙂

  Svar
 2. Merethe

  Godt skrevet Lisbeth, og jeg er enig i mye av det du skriver. Jeg skjønner heller ikke alle som dater i hytt og vær, som blottstiller seg, blir sårbar og skuffet, gang etter gang. Fryktelig trist – for det går på selvfølelsen og troen på seg selv. Følelse av mindreverdig, og ikke (aldri) være god nok, det vil tære, etterhvert. Men, så er det håpet og troen….som gjør at man fortsetter og fortsetter. Håpet om å finne den ene!

  Nei, det er jaggu ikke lett, dette livet og denne letingen…..
  Jeg tror vel at ting skjer når det er ment å skje, derfor velger jeg å finne min ro, mitt sted, og har vel troen på at en vakker dag…… Da skjer det !!!

  Svar
 3. Tor

  Interessant innlegg, både som en beskrivelse av virkeligheten for mange, men også fordi det er stikk motsatt av mine egne erfaringer. Nettdating har for meg vært fantastisk, Her har jeg blitt kjent med noen av de menneskene som har betydd aller mest for meg siste 12 årene, og ikke minst som har endret livet mitt på måter jeg aldri kunne drømt om.
  Jeg ser på nettet som et speilbilde av samfunnet utenfor døra vår. Det vil si at du finner alt mulig der. Fra de mest seriøse vakre menneskene du kan tenke deg, til de tilsynelatende største idiotene og dustene som du kan tenke deg. På samme måte som du støter på slike mennesker hvor som helst ute i livet, så finner du dem også på nett.
  Jeg har også gått meg vill på nettet før jeg ble bevisst på hva jeg var på jakt etter. På et tidspunkt gav jeg opp å beskrive meg selv, det var en meningsløs greie. Who cares? I stedet beskrev jeg hva jeg var på jakt etter, hva jeg søkte. Jeg gav personen på andre siden noe å kjenne seg igjen i, noe som endret hele gamet for min egen del. For det er et spill, om vi velger den konteksten. Slik livet også kan sees på som et spill. Men det er ikke på blodig alvor, det er et spill ikke en krig. Det vil si at vi kan flyte gjennom, la spillet gi oss energi, glede, romantikk, lykkefølelse iblant, og noen ganger det motsatte. Noe som også er den del av spillet og det er greit. Helt til vi gjør det til noe større, noe avgjørende for eksistensen, noe som betyr liv og død, uten flyt og harmoni igjennom. Men det er et valg, det er grensesetting, det er bevissthet, det er deg.
  Alt skjer når det skal skje, og vi vet ikke når. Dette tror jeg på 100% og har selv erfart det i en rekke settinger gjennom livet, sett i etterkant. Men det betyr ikke at alt skjer når det skal skje om vi ikke gjør noe som helst. Det krever en kobling til universet (om man velger å se det på den måten), at vi går gjennom åpne dører når de åpner seg, og at vi ser dem. At vi ikke stenger muligheter ute som er foran nesen vår. For meg var internett og nettdating en slik dør, som med en god porsjon tålmodighet (og datinger) fikk meg i mål. Noe som gjenspeiler min virkelighet i forhold til dette. 🙂

  Take care <3

  Svar
  1. Anonym

   Ups, dette flotte innlegget så jeg nå først Tor!
   Utrolig bra skrevet og takk for du deler.
   Kjenner meg igjen i masse, og nå velger jeg å møte folk i real life, komme meg mer ut av huset 🙂

   Lykke til med kjærligheten <3

   Svar
 4. Øystein

  «Du foretrekker jo helst veltrente damer du! Ja, sa han! Men nå er ikke du kjæresten min heller! »

  Er det mulig!!! Vet du at du ser faktisk mer enn bra nok ut! Hadde jeg vært i dine sko og jeg hadde fått den der, så hadde jeg vært på kanten til å gi han en real runde med gladvold mot de edlere delene hans! Slikt fokus sørger kun for at folk føler seg verdiløse, for uansett hvor strøken man blir, så vil det aldri holde i lengden. Skal man ha «lim» til et forhold, så nytter det ikke å fokusere på utsiden. Den blir man lei av på sikt. Da må man ha fokus på verdier og personlighet… På om man liker å være i selskap med hverandre. Du skal være glad til, for han er den som sitter i den verste suppa (selv om det ikke føles slik).

  Man bør gi seg selv en pause, så man får muligheten til å hente seg inn igjen.
  Er man brent, så er ikke dette rett grunnlag å finne noen på heller.

  Svar
  1. Anonym

   Ja, jeg burde nok ha avsluttet morroa der og da, men strakk det utover 8 mnd til 😛
   Heldigvis ferdig med det kapittelet. Å føle meg verdiløs har jeg gjort i tidligere forhold, og det orker jeg ikke gå gjennom flere ganger.
   Er helt enig med deg at har man ikke noe mer å bidra med enn et pent ytre så kommer man ikke så langt uansett.
   Ønsker deg en strålende dag!
   Klem

   Svar
   1. Øystein

    Jeg har nok min andel med fandenivoldske følelser jeg bærer på selv i forhold til «kjærlighet».
    Det er veldig veldig godt med en pause for min del. Jeg slikker sårene og gjør stort sett kun ting som forsterker selvfølelsen om dagen :-).

    Ha en fin dag du og. Klem 🙂

    Svar
 5. Rune Røisland

  Dette var utrolig godt skrevet Lisbeth, det er tydelig at du har levd ett liv. Du må ha opplevd mye som jeg tror ikke har vært godt , men det er tydelig at du har lært veldig mye av livet . Du har greid å forandre mange ting, og har blitt en moden kvinne, med utrolig mange gode forsetter. En flott dame, med flotte meninger, og bestandig blid, og driver sitt arbeid, på en fremragende måte.

  M.h.h Rune fra enslige på Østlandet ?☺

  Svar
  1. Lisbeth Solheim Innleggsforfatter

   Tusen takk Rune 🙂
   Av motgang blir man sterk, som oftest. Når man velger livet så er det best å leve det så godt man bare kan!
   Jeg velger å gjøre det beste ut av det! Livet kan være så vakkert om man bare er takknemlig for det som er fint <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *