Du trenger ikke grue deg til jul!

Julen nærmer seg og julestresset er allerede i gang. Det skal vaskes fra loft og til kjeller, pakkene skal kjøpes inn, 7 sorter skal i kakeboksen og mat i hus. Jula, elsket og hatet av folk. Noen blir sentimentale og savner de som har gått bort, og andre elsker jula så mye at andre vil spy. Men, jula kommer hvert eneste år, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Man MÅ ikke hate jula, selv om man har dårlige minner i forbindelse med jul. Man trenger heller ikke gjøre så grusomt mye ut av den, og heller bare surfe rolig på bølgen, uten å la seg stresse.

Jeg gjør alltid ferdig gavene i oktober, og det er det to årsaker til. En er at jeg ikke liker overfylte kjøpesenter i desember. Når jeg tenker meg om, liker jeg ikke kjøpesenter i det hele tatt. I tillegg er det kjekt å unngå å stresse før jul, og fordele utgiftene litt utover på flere måneder. Gavene kan også være hjemmelaget, og jeg koser meg med å lage noen småting.

Når det kommer til baking, så har man ikke godt av å proppe seg full av julekaker en hel måned, så bare stryk det av listen. Lag no sunt julesnop å ha i kjøleskapet så er det enda en ting du ikke trenger gjøre.

Jeg vasker som vanlig og handler som vanlig. Nå er jeg bare et menneske så jeg har ikke mange forventningsfulle her hjemme, men det må ikke være gullerent. Husker som barn at vi hatet den rundvaskinga og det stresset som det første med seg før jul. Vi var bare glad vi hadde juletre og pakker. Men okei da, så er det koselig med et rent hjem også.

Så for meg er ikke jula så mye pes, jeg har allerede pyntet til jul. Jeg satte frem to reinsdyr i går, og to hjemmelagde nisser.

Jula for meg er å sørge for at andre har det bra i jula og får koselige minner. Jeg feirer hvert år jul med single, i år er det i Lillehammer. Da drar vi ut på en gård, griller og kjører kanefart, før vi har dans på kvelden. Vi blir 80 stykker, så her er det bare å hive seg med. Ikke sitt hjemme når du kan more deg ute. Jula behøver ikke være kjip, så prøv en alternativ jul og feir med oss.

Hele romjula bruker jeg til å gjøre klart til nyttårsfest for 150 stykker. Dette kan også være en dag som ikke er koselige å sitte hjemme alene, eller se på kjærestepar kysse kl 24.
Så kom deg ut av huset, og meld deg på før det blir fullt! www.singelturer.com

Ta tak i dine følelser rundt jula. Endre tanken på at det er kjipt, eller at det er bare stress. Vi behøver ikke kaste oss inn i andre sitt julestress, du kan velge å roe ned tempoet om at alt må være perfekt. Det handler om å ha det koselige sammen med koselige folk.
Litt god mat og drikke, stearinlys og fyr på peisen så er man i mål. Så er det bare å skvette litt grønnsåpe her og der, så er julevasken tatt.

Jeg hata jul og er omtrent tradisjonsløs, men er i ferd med å like den igjen. Prøv du å! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *