Eplekake

Syndig Eplekake. 🙂

Ingredienser

125 g smør
250 g sukker (200 gram sukrin, 100 gram sukrinmelis
2 egg
250 g hvetemel (spelt)
2 ts bakepulver
1 dl melk
Fyll:
3 epler
150 g kransekakemasse
3 ss karamellsaus
0,5 ts kanel
1 ss sukker
Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver. Vend melk og det tørre vekselsvis i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Del pølsen med kransekakemasse i to på langs og del hvert stykke i skiver (du får da tynne «halvmåner» av kransekakemassen). Stikk epleskiver og kransekakeskiver om hverandre i pent sirkelmønster i deigen. Trykk godt ned i deigen. Ringle over karamellsaus. Strø over kanel og sukker til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

 

Oppskrift og bilder: Gjesteblogger Jan Are Sandmel Strømsnes

IMG_8741.JPG

IMG_8737.JPG

IMG_8738.JPG

IMG_8739.JPG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *