Glutenfri verdens beste med friske bær

Denne kaken er en gammel gjenganger men hvetemelet er byttet ut med mandel- og kokosmel. Kaken blir minst like god! Kaken er glutenfri, og oppskriften og bildet er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika»

Ingredienser:

8 personer

Bunn

100 g smør romtemperert
1.5 dl kokossukker
6 stk eggeplomme
1 dl mandelmel
1.5 dl kokos kokosmel
1.5 ts bakepulver
4 ss
melk
1 stk
sitron saften av en sitron

Marengstopp

6 stk eggehvite
3 dl sukrin
50 g mandelflak

Fyll

2 dl kremfløte
1 klype vaniljepulver
3 dl bær F.eks. jordbær, bringebær, blåbær

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 150 grader. Visp smør og kokossukker luftig i en bolle. Tilsett eggeplommene, en om gangen under stadig omrøring. Bland mandelmel, kokosmel og bakepulver, og vend det inn i smørblandingen. Fordel deigen jevnt på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 2. Visp eggehviter og sukrin til et fast skum og fordel det over kakedeigen. Dryss over mandelflak og stek kaken i ca 30 minutter midt i stekeovnen, eller til marengsen er tørr og har fått farge. Avkjøl kaken på bakepapiret.
  3. 3. Del kaken på midten, og legg den ene halvdelen på et stort fat med marengsdelen opp. visp fløte og vaniljepulver til krem og fordel den på marengsen. Skjær jordbærene i mindre biter og fordel halvparten og de andre bærene oppå kremen.
  4. 4. Legg den andre halve kakebunnen oppå marengsen og pynt den med de bærene som er igjen, og mynteblad.adf889c23d1a4069ef61a8b32a7449cd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *