Hvorfor du skal slutte å legge deg oppi hva folk spiser eller (ikke) drikker!

Mange av dere er klar over at jeg har et kontrollert inntak av både sukker, karbohydrater og alkohol. Mange av dere irriterer dere også over min sunne mat på sosiale media. Kanskje jeg vekker noe i deg, for at du ikke klarer det samme. Men i dag har jeg tenkt å fortelle dere litt om bakgrunnen til dette, og fordi jeg ønsker at dere skal tenke dere litt om. Veldig mange oppfører seg som bedrevitere når det kommer til mat, og påstår at det å kose seg ikke er farlig. Det er ikke alle som kan kose seg på den måten som du mener, med sukker, alkohol, sjokolade og junk. Noen av oss har ikke helsa til å kose oss på den måten, og det å spise riktig mat gjør at vi faktisk kan stå opp av senga og kose oss med andre ting enn søppelmat hver dag. Jeg koser meg på tusenvis av måter som ikke er synonymt med å putte i meg dritt som gjør meg både syk og overvektig.

Ok, over til greia. Jeg har ME, fikk kyssesyka i 2009. Sammen med det følger det titallsvis ymse symptomer, som jeg kan til en viss grad kontrollere med sunn mat. Å ha et svingende blodsukker gjør meg så sliten at jeg kan glemme å komme meg ut av senga på dagesvis. Dessuten driver jeg et firma som tar mye tid og energi, og jeg ønsker å være min beste versjon for mine kunder. Ha overskudd å kose meg sammen med dem. Ikke være sliten og utmattet fordi jeg skal ha en ræva livsstil.

En annen er at jeg er egentlig drittlei av å måtte diskutere med folk om jeg skal drikke alkohol eller ikke. Jeg vet mange som bruker å late som de drikker, for å slippe pes. Jeg drikker om jeg vil og er i form, og er jeg ikke det så bør jeg få lov å bestemme det selv.

Så alle dere som sier at vi skal dø uansett, jeg har ikke tenkt å dø 20 år før tida. Jeg har heller ikke tenkt å gå for halv maskin, pga søppelmat og kosing som dere kaller det. Jeg skal være min beste versjon, selv med ME. Jeg vet hvor bra jeg kan være om jeg kutter melkeprodukter, gluten, sukker, og stivelse. Når jeg føler meg bra har jeg mer overskudd til å kose meg med venner, familie og tantebarn. Om jeg skal leve slik noen av dere gjør, så blir jeg sengeliggende. Hører du at jeg er inne på din profil og peser om hva du spiser eller drikker? Nemlig. Så når jeg lar deg være i fred, så kan du la meg være i fred.

Når man har ME så bli man så vant å være i dårlig form, at jeg fikk en tanke: Hva om jeg er så vant å være syk at jeg ikke kjenner at jeg virkelig er syk? Så jeg bestemte meg for å ta en full helsesjekk, noe jeg anbefaler på det varmeste å gjøre. Jeg har feks konstant vondt i halsen, så tenkte at det var påtide med en ultralyd for å se om det var noe galt med skjoldbruskkjertelen. Lavt stoffskifte har jeg også. Siste 6 mnd har jeg ikke følt meg frisk! Så jeg dro til Austad Diagnostikk på Skøyen. Gruet meg selvfølgelig litt, for det er jo ganske spesielt å få undersøkt alle organene i hele kroppen på 20 minutt. Du møter opp fastende med blæra full. Han jobber seg ned fra halsen, lymfer, hovedpulsårer, også på halsen, lever, nyre, milt, galleblære, bryster, bukspyttkjertel, magesekk, tarmer, livmor, og eggstokker.

På ene eggstokken min ble det funnet en solid lesjon, cyste på 4 cm. Da var det rett til gynekologen for innvendig ultralyd og blodprøver som viser kreftmarkører er tatt. Prøve 1 fikk jeg svar på i går, den var negativ. Etter påske får jeg svar på prøve 2.
Så, om det skulle vise seg at jeg har kreft, forstår du da at jeg ikke ønsker å gi mat til kreftsvulsten? At jeg ønsker å holde det i sjakk med å ikke innta sukker? Derfor lever jeg nå på en ketogen diett, noe jeg kommer til å gjøre et par måneder i håp om å klare minske svulsten for å slippe operasjon.

Hvorfor deler jeg dette med dere? Jo, fordi jeg ønsker at dere skal tenke på at mens du kritiserer livsstilen min, pga uvitenhet, spiser du deg syk. Kreft er ikke noe som så ofte gir seg til kjenne at symptomer før det har spredd seg. Jeg skal være mange måneder i Bulgaria snart, og kunne reist dit uvitende med en svulst på eggstokken. En annen ting er at jeg har distansert meg fra kundene mine på messenger, da jeg så jeg brukte 10 timer om dagen å svare på ting der, og har nå rutet all trafikk til min jobbmail. Så nå vet dere også grunnen til det. Det er kun jeg som kan sette grensene for hvor mye jeg skal jobbe. Folk ringer både natt og dag om jeg lar dem.

Om det skulle vise seg at jeg har kreft nå, så har jeg i første stadie. Da er det operasjon snarest, og jeg slipper annen behandling og blir frisk etterpå. Veldig mange får kreft, 1 av 3. Det er også forskning som viser at jo mindre sukker du putter i kroppen, jo mindre «mat/næring» gir du til svulsten. En sunn livsstil gir bedre helse. Så enkelt er det. Dere andre som gir fan, det er helt okei for meg. Jeg vil rett og slett ikke dø, og om det betyr at jeg må drikke grønn smoothie og spise grønnkål i månedsvis så gjør jeg det for å bli frisk.

Så når jeg nå får fiksa eggstokken min, så syns jeg det er en fantastisk følelse å vite at jeg er fullstendig frisk, selv på halv maskin. Jeg har ikke antydning til plakk i blodårene mine pga et sunt kosthold. Jeg kan rett og slett ikke få hjerneslag eller hjerteinfarkt uten avleiringer i blodårene. Det er en så stor lettelse å vite, samt å vite at alle andre organer har det helt fint. Det er derfor jeg også vet at jeg er på første stadie om jeg har kreft, fordi alle andre organer er fint og det er ingen indikasjon som tyder på at noe som helst har spredd seg, og da er det ikke så skremmede som om de hadde funnet svulster andre plasser.

#sjekk deg! Austad Diagnostikk, Skøyen. Full helseundersøkelse, kun 2350,- billigere og bedre enn mammografi og underlivsundersøkelse. En forsikring som er gull verdt, bør gjøres hvert 2 år.

Ta vare på deg og selv og vær snill med de rundt deg. Ha respekt for at ikke alle har mulighet til å smake på kakene dine eller drikke alkohol. Noen av oss har nok med å bare stå opp hver dag!

Påskeklem fra meg!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *