Morsdagskake!

Sitronkladdekake
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

(null)

(null)

Legg inn en kommentar