NETTVETT! Å kondolere på Facebook!

Folkens! Når ikke noen selv har gått ut med dødsfall i familien og du er den første som skriver på åpen vegg, og du ser at ingen andre har gjort det, så kan det tenkes at familien ønsker litt fred å ro til å fordøye tapet. Skal folk måtte deaktivere seg på Facebook fordi du ikke klarer vise dine kondolanser privat? TRYKK MELDING, send hjerter og kondolanser i innboks. Har vedkommende selv delt at noen har gått bort, da kan man kondolere på åpen vegg.

Visste du at når du skriver hvil i fred på veggen til noen som ikke har rukket til likhuset engang, så kan det hende du informerer familie og slekt om dødsfallet? Er det slik en bestemor burde finne ut at hun har mistet noen? Fra facebook? Alene hjemme?
Folk er nødt til å begynne å bruke hode når det gjelder facebook.

De aller fleste er smarte nok til å skjønne at noen har gått bort når siden er full av hjerter. Da vil folk bli nysgjerrige å stille spørsmål.
Respekter privatlivets fred. La folk få hvile i fred noen timer før du sprer nyheten over sosiale media!

hvil

6 tanker om “NETTVETT! Å kondolere på Facebook!

 1. Hanne Danielsen

  Når jeg mistet min far var det ingen av oss søsken som la ut noe om det på fb. Men når jeg så på siden min etter et par dager hadde jeg masse hjerter og kondolanser. Jeg satte ufattelig pris på det altså! Men.. Jeg visste jo at min far var død. Ble ikke overasket av en meld på fb..

  Svar
 2. Tony S. Fossum

  Dette var godt Skrevet.
  Det er til tider lov til å tenke seg om en eller to ganger før man skriver noe på Facebook, sender sms eller lignende.

  Vi opplevde akkurat dette.

  Vi fikk kondolanser på på facebook, sms og meldinger og ifra andre steder før vi i det hele tatt visste at sønnen var var død. Og vi leste om hans tragiske og brutale bortgang på avisenes nettaviser før vi i det hele tatt var blitt varslet om at han hadde blitt drept av en bil eller var død. Det var bilder ifra ulykkestedet der vi så en død kropp under hvite tepper, og vi kjente igjen mopeden han som var totalvraket. Det var bilder av begravelsesbyråets personale som bar den døde kroppen m/ hvite tepper inn i bårebilen.

  Og det sto bl.a. fl.g. i artiklene: 16 åring bekreftet omkommet, pårørende ikke varslet ennå.
  Hvor er avisenes VÆR VARSOM PLAKAT i slike tilfeller?

  Da er det ikke greit å sitte alene på toget hjem igjennom Romeriksporten. Jeg har aldri følt den tunnelen så lang noen gang før.

  Eller som min kone som satt alene i bilen sin i kø på vei hjem p.g.a. at veien er sperret og ikke fikk komme frem til ulykkesstedet og til gutten sin så lå død inne i en hage og var på vei til å bli båret over i en bårebil.

  Så vær forsiktig, Det er lov å tenke seg om noen ganger før man kondolerer på Facebook.

  Svar
  1. Lisbeth Solheim Innleggsforfatter

   Hei Tony! Takk for du deler din historie med oss <3
   Jeg fikk gåsehud når jeg leste det, og håper at folk kan lære av å lese dette!
   Husk at det er mennesker bak enhver tragedie!
   Ønsker dere en god jul og et godt nyttår! <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *