Wenche deler sin singeljul med oss!

Wenche deler fra sin blogg om julefeiring med Singelturer!

Tusen takk til alle sammen for en fin julehelg!

Som jeg skrev i sist blogg innlegg er vel julekvelden en av de dagene det er knyttet sterkest forventninger, minner og tradisjoner til.

Det er fort å tenke at det blir ikke jul hvis ikke:……. ja her kan du fylle inn alt fra spes matretter til tegneserien til sølvguttene, listen er lang og individuell.

Nå er det en gang slik at min jul ikke er slik den var, jeg har hatt omsorgsoppgaver i mange år, først egne barn, deretter syke familiemedlemmer.

Denne julen ble det et slags vakum, jeg fikk årets forkjølelse/influensa, hadde vurdert å reise avsted til et solrikt sted men kom ikke så langt, dessuten var det urimlig dyrt å reise alene i julehelgen, omtrent samme pris som for to.

Barna som ikke lenger er barn skulle andre ting, det blir slik annenhvert år.

Uansett, sist helg var jeg i fare for å krype litt inn i «stakkars meg så trist» posisjon, det er noe jeg har veldig liten sans for.

Når det dukket opp en plass på singeljul på Hovden slo jeg raskt til.

Må jo si at jeg lurte på hvem som meldte seg på en slik tur i julehelgen, var det en flokk med umake personer mon tro.

Nå som jeg sitter med fasiten kan jeg fortelle at det var en usedvanlig hyggelig og inkluderende gjeng, 16 personer fra 39 år og oppover, alle voksne altså.

Snittalderen var nok noe høyere på kvinnene enn mennene, ellers jevn fordeling av menn og kvinner.

Vi var midt i et eventyrlandskap, hvit urørt snø, utrolig vakkert og bitende kaldt, tett oppunder 20 blå.

Jeg har minner fra Hovden som liten pike på ski sammen med mine foreldre, husker brøytekanter så høye at det var umulig å se over, brøytekantene var ganske høye nå også.

 Super god mat hadde hotellet, her var det ikke noe som manglet av godsaker.

Julaften tror jeg de hadde dekket de fleste mulige tradisjoner hva mat gjaldt, ribbe, lutefisk,pinnekjøtt, and, stek, ved siden av dette et gedigent koldtbord, her manglet ingenting.

Vi hadde lunsj i en diger lavvo, noen av oss testet badeland med deilige boblebad og dampbadstuer, noen prøvde slalåmbakkene.

Dette var en helt ny og anderledes jul, jeg er glad for at jeg reiste avgårde.

Nyttårsaften arrangerer samme dame stor nyttårsfest på Jessheim, overnatting på Gardermoen for de som trenger det, så langt 80 påmeldte, jeg er fristet til å grave i lommeboka for å delta, får bestemme meg i løpet av de neste dagene.

Uansett moralen er vel å ta grep, bestemme seg for å sette seg i førersete i eget liv, dette er ingen generalprøve men selve livet mitt.

jul1 jul3 jul4 jul5 jul6 jul7 jul8 jul9 jul10 jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *