Hjemmelaget lammerull

Jeg elsker lammerull og har gjort det så lenge jeg kan huske! Min bestemor laget alltid det så da får det bli jeg som bringer lammerullen videre i min generasjon!

Jeg kjøpte lammesider, og en lammebog som jeg fikk kvernet til en kjøttdeig. Jeg bruke 1-2 ts goumetsalt, 1 ts peppermix, 1 ts ingefær, 1 ts biffkrydder. (inneholder paprika, pepper, allehånde, chili, og annet snadder.)
Du kan bruke det krydderet som du liker best. Ha så en pose med gelatinpulver i. Ca 20 gram.

Bland krydderet i en skål, spre det utover. Legg hakka løk over, samt kjøttdeigen. Her kan du også bruke biter av lammekjøtt. Det er viktig å sy kjøttrullen godt igjen slik at den ikke sprekker under koking.
Snurr gjerne tråd rundt eller få tak i netting å tre den i når den er ferdigsydd.

Saltlake: Grovsalt i en kasserolle. Legg i en potet, når denne flyter er vannet salt nok.
La den ligge et par dager i lake, kok rullen i 1-1,5 time. Press den i pressa i 1-2 dager.
Kjøttrullen kan fryses. Velbekomme!

Deler bildet av ferdig rull om noen dager. Snadder!
God 3 søndag i advent.

  
  
  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *