Krystallsyka!

Som mange av dere vet har jeg en nakkeskade, og våknet plutselig med krystallsyka. Det er så grusomt ekkelt og for dere som ikke vet hva det er, så er det noen partikler i en membran i øret som er på avveie i buegangen, og når disse kommer borti balansetrådene så snurrer det rundt, gjerne så fort at du holder deg fast i madrassen og ikke vet om du ligger opp eller ned. I tillegg kan du kaste opp. Det er verst de første dagene så roer det seg litt. Det er viktig å komme seg på øre, nese, hals å få hjelp til å få disse på plass om du er hardt angrepet.

Jeg har hatt det så mange ganger så jeg kan øvelsene og vet hvordan jeg får det bort. Nå har jeg hatt det et par dager, og har bare bittelitt igjen på høyre øre. Så da tar jeg øvelsene helt til det ikke snurrer lenger. Man fremprovoserer svimmelheten for å få krystallene til å vandre på plass i membranen igjen. Dette er vel noe av det mest jævlige man kan ha, som samtidig er minst farlig. Noen tror de har fått slag. Ubehagelig er det, men ikke farlig. Første dagen jeg får det kan jeg gjerne svime av, men kjenner det før det skjer, så rekker som regel å slenge meg ned på gulvet før det skjer. Har ligget avsvimt på storsenteret et par ganger, kjørt ut i rullestol og på legevakta. Må jo nesten le, men det er ikke morsomt når det står på. Går og holder seg i veggene, føler at man er konstant på båt.
Bare google krystallsyke og øvelser om du har fått dette, og sett i gang. Jo før blir du kvitt det.

Krystallsyka kan utløses av stress, virus, jeg fikk det i forbindelse med kyssesyka, som er et herpesvirus, nakkeskade, wiplash, og meniers øresyndrom. Så har du fått dette må du roe ned tempoet og ta vare på deg selv. Du får ikke gjort noe som helst om du skal gå rundt med krystallsyka, tro  meg, jeg hadde det i 6 mnd.

Da er det bare å ønske både meg og deg god bedring <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *