Ghosting (Ignorering)

I dag skal vi snakke om fenomentet «ghosting». Så mange som 50% har opplevd og blitt ghostet og 50% har ghostet andre. Å ghoste noen er det samme som å ignorere!

La oss si at du har møtt en som du har datet noen ganger, og plutselig ut fra det blå, uten noe forvarsel så ignoerer han (hun) deg fullstendig. Du får ingen forklaring. Du kan se de sitter pålogget, de leser mailene dine, men lar være å svare. Du sitter igjen som et spørsmålstegn, og vedkommende har tatt fra deg muligheten til å få svar på ting du lurer på! Du føler deg uviktig og betydningsløs, til og med dum og masete.

Måten dette kan gå ut over ens egen selvfølelse er ofte ikke vedkommende klar over, og i verste fall bryr de seg ikke. Du sitter og lurer på hva du gjorde galt, eller hvorfor du ble dumpet uten et ord. Du føler deg respektløst behandlet, og det er jo ikke uten grunn! Det er respektløst å ignorere noens forsøk på å nå ut til deg uten å svare. Et ærlig svar er ikke så vanskelig, men for mange så blir det for ubehagelig for dem å være ærlig. De takler dårlig de følelsene det følger med. Mest sannsynlig har de som holder på sånn blitt ghostet selv, og fortsetter denne respektløse væremåten mot andre. Enda verre er det når de kutter all kontakt for så å dra deg tilbake ved å spille på de rette knappene, sende en sms, eller kommer innom på besøk. Noen får sexen de trenger og drar, du hører ingenting etter dette, og igjen kjenner du på følelsen av å være dum, ha dårlig karater, være svak, og godtroende. Ofte bygger man opp et forsvar mot alle mennesker som nærmer seg i ettertid, for å skåne seg selv mot å bli utsatt for dette igjen, eller man kan ende opp med å ghoste selv.

De følelsesmessige arrene som lages kan være ødeleggende for de som allerede sliter med dårlig selvfølelse, og forsterke denne.
Det føles kanskje som en lettvindt måte å slippe unna på, men man brenner bruer på den måten og man bør ikke ha uoppgjorte saker med folk, og det er det minste man kan gjøre for den som sitter igjen som et spørsmålstegn, er å slippe dem av kroken. Slutt og hold folk på gress. Enten så er du der, ellers så er du ikke der! Å si det som det er! Dette ødelegger fullstendig troa på menneskeheten, nettdating og ikke minst kjærligheten. Folk er så skeptisk at de ikke stoler på noen. Har du tenkt på at det kan være deres egen oppførsel som gjør at folk ikke har tillit til dere? Dere klager over sjalue kjærester, men skaper dem selv? Hvilken følelse gir du din partner og de rundt deg?
Tråkker du på noens egenverd? Sliter du med din egen? Skaper du drama rundt deg, og skylder på andre? Lever du i ditt eget kaos hvor alt er selvskapt?

Ghosting er en av de mest ondsinnede form for tortur du kan utsette noen for i datingsammenheng. Enda verre er det når det gjøres mot noen du kjenner, har datet for en stund, eller vært sammen med. Man må ikke være en drittsekk. Manipulerende mennesker har et stort arsenal av fremgangsmåter for å manipulere. Behovet for å føle seg over deg har ført til at de har utviklet flere finurlige metoder for å få deg ut av balanse. De angriper deg med sine manipulerende raketter for å trenge gjennom det psykologiske skjoldet ditt. Angrepene består av både offensive og defensive metoder. Manipulative personer bruker distrahering for å manipulere deg. Brukes ofte når deres spill er i ferd med å se dagens lys eller når de føler de er i ferd med å bli avslørt. De kan plutselig endre samtalemnet til noe annet, eller rette fokus på noe ved deg. Som feks be deg slappe av. At du overdriver. Eller gi deg komplimenter. Vips, så er du dratt inn i garnet igjen! Å nekte å høre på hva du har å si er en annen måte å manipulere på, og fortsette å ha et hekt på personen/situasjonen. Å gi vage svar er også en måte å unngå å måtte stå til ansvar for det som ble sagt eller spurt om. Manipulatorer inntar lett offerrollen. Ved å fremstille seg selv som et offer er det de andre som er slemme. Målet er å skaffe seg sympati og medlidenhet, for på den måten å få tillit eller skape skyldfølelse. Både kroppsspråk, stemmeleie og ord brukes variert som virkemidler.

Ghosting eller silent treatment (ignorering) er også en grusom hersketeknikk, brukt av mennesker som liker å ha kontroll over andre. Dette kan være at de nyter smerten andre har pga dem, eller at dem bare trenger bekreftelse. Når de har fått den fortsetter de ghostingen. Da bør du spørre deg om du virkelig ønsker å ha sånne mennesker i ditt liv. Narssisister bruker ofte hersketeknikker på sine utvalgte offer. De kan også bruke offerrollen til å gi deg et hekt slik at du tror de trenger din hjelp. Dette er veldig lett anvendt hersketeknikk for de som lider av hjelpegen eller har opplevd lignende hendelser. Vær obs når det er snakk om å dra mennesker inn i livet ditt som trenger hjelp eller reddes. Som regel blir du selv dratt ned samtidig, gjerne uten at du merker det selv. Så pakk vekk empatien din om du er på jakt etter en partner. Ikke vis dine svake sider, noe som de elsker å spille på og er letteste inngangsbillett. Plutselig er de den reddende engel og prisen du har ventet på, og du knyttes til en person basert på et felles bånd som handler om hersketeknikk og ikke kjærlighet. I kampens hete er det ikke sikkert at du ser forskjellen.

Det som er viktig er at du forstår at dette spillet som vedkommende driver med har ingenting med din egenverdi å gjøre, men ens egne issues. Det viser at de er ikke i stand til å takle ubehaget de har med å stå i egne følelser. Ikke alltid handler ghosting om hersketeknikk, noen ganger blir vedkommende så skremt av egne følelser at de velger den feige utvei. Sørge for at de ikke blir såret igjen, nettopp fordi de oppdaget du var en slik person, en person de faktisk kunne elsket. Så ikke ta alle under en kam, gi noen tvilen tilgode. Det som er viktig å huske her: Det har INGENTING med deg å gjøre, hvem du er, eller hva du er. Vedkommende er en feiging, og det beste du kan gjøre er å legge dette stille bak deg, og gå videre med livet ditt. Forhåpentligvis har du lært at folk som holder på med ghosting  ikke er verdt din tid? Øv deg på å akseptere at du kanskje ikke vil få svar. La det være greit. Blokker gjerne vedkommende for å slippe å «se/høre» fra han/hun.

Husk også at din oppførsel  kan være årsaken til ghosting. Om vi flyr i flint eller skjeller ut folk som er ærlige så vil de kvie seg til å fortsette med det, og heller velge letteste utvei, ghosting. Så ønsker du at folk skal være ærlig mot deg, så må du også tåle det!

Be the better person, retain your dignity, and let him go peacefully <3

Don’t allow someone else’s bad behavior to rob you of a better future by losing your vulnerability and shutting yourself off from another relationship. Keep your energy focused on doing what makes you happy.

kjaerlig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *