Forhold er risikosport!

Jo eldre man blir jo mer bagasje drasser man på, jo flere skuffelser tar man med seg i livet. For hver gang man mislykkes i et forhold så mister man litt av gnisten, håpet og troen på at man kan være lykkelig i et parforhold. Det er risikosport å involvere seg. Man åpner hjertet sitt og man har ingen garantier for hvordan den andre vil behandle det. Om man bare er for lek og moro, eller for trøst etter et annet forhold. Hvordan kan man forsikre seg om hva man er? Hva «bruker» den andre deg til/for? Vel, det kan man ikke. Det finner man ut etterhvert. Livet er en rollercoaster. Man vil av, men det nytter ikke å hoppe av i fart. Læringer gjør oss sterkere, selv om det ikke føles sånn der og da!

Forhold betyr ofte svik, utroskap, kjærlighetssorg, skuffelser og misforståelser. Men dette er ikke kjærlighet. Kjærlighet opptrer ikke i den form. Så sitter du i en slik relasjon så er det ikke kjærlighet du har fått servert, men en lærepenge.

Hvordan kan man riste av seg disse lærepengene og ikke stenge av for alle som kommer din vei? Jeg tror man mister mange sjanser ved å være stengt, å sette opp en mur som omtrent er umulig å bryte ned. Jeg kjenner veldig godt til det med å ha en mur. Man ønsker beskytte seg, og man gjør seg så utrolig sårbar om man fjerner denne muren og lar noen komme innenfor.

Når man går inn i en relasjon har man absolutt ingen garantier. Man vet ikke om vedkommende føler det samme, og ikke minst hvor lenge man kommer til å føle det man gjør. Små ting kan velte et stort lass, og det du trodde var et stabilt og godt forhold er en saga blott, og man sitter igjen som et spørsmålstegn. Ofte kommer den snikende følelsen at man aldri er bra nok. Man lurer også på hvorfor man må gå i gamle spor hele tiden og oppleve de samme læringene gang på gang. Kanskje lærer man noe mer etterhvert, noe som vil gjøre at man går ut av gamle spor?
Kan det være at når man blir oppmerksom på sine gamle mønster så vil man også forlate dem? At man lærer å verdsette seg selv underveis? At man tilslutt vil tiltrekke seg akkurat det som er riktig for deg? At det er viktig å tro på det, at noe bedre vil komme, og ikke grave seg ned i elendigheten. Kjærlighetssorg er vondt, men man kommer over det. Heldigvis!

Vet ikke helt hva jeg vil med dette enn at man bør aldri gi opp å tenke positivt, eller miste troen på at det er noen der ute for deg. At en vakker dag så treffer du noen som ser verdien i deg og ikke vil miste deg. Hvis vi mister troen på kjærligheten så har vi mistet alt vi lever for.

Å husk å ikke forveksle kjærlighet med noe annet. Love is pure!

Så ut å flørt folkens, ta sjanser! Det er sommer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *