Penger gjør oss ikke lykkeligere…


Dette utsagnet syns jeg er så fjåsete at det fortjener et helt blogginnlegg.
Hvem har funnet på dette? Handler ikke livet om å se det positive eller være takknemlig? Når jeg var blakk som en kirkerotte klarte jeg være takknemlig over at jeg hadde leilighet, bil, mat, klær. Det jeg derimot ikke hadde råd til var kosttilskudd/medisiner når jeg var syk, behandling hos kiropraktor, legebesøk, blodprøver og den maten jeg ønsket kjøpe.

Nå som jeg har råd til leilighet i varmen, kosttilskudd, sunn mat, kiropraktor så har jeg et mye bedre liv. Jeg føler meg friskere og jeg klarer gjøre jobben min på en bedre måte. Jeg har hatt ME i 10 år og må innrømme at jeg er superlykkelig hver gang jeg kan bestille garn for 1000 kr og ha glede av dette i flere dager. Jeg er lykkelig for hver minste lille ting som penger kan kjøpe. Det betyr ikke at jeg ikke er takknemlig for den flotte familien jeg har, de få vennene jeg har, firmaet mitt, alle kundene mine som støtter meg. Men skal jeg være ærlig så sug det å være blakk. Å ligge våken om natta å være redd for konkurs, regninger, hackeangrep osv. Bekymringer gjør oss jo syke og skaper stress.

Penger gir oss frihet til å gjøre ting som gjør oss lykkelige. Kanskje dette utsagnet handler mer om svindyre vesker, båter, privatfly osv? Slike ting hadde ikke gjort meg lykkelig i det hele tatt, og jeg gråter innvending når noen har en veske til 500 000,-. Jeg tenker mye på de som ikke har noe i denne verden. Det føles urettferdig. Trist. Burde vært en lov at man var tvungen til å gi bort prosenter av lønna til veldedighet når den tippet 1 million. Jeg tenker også at det burde vært forbudt for alle å få barn de neste 5 årene og alle måtte hjelpe alle de barna som ikke har et sted å bo.

Jeg tror ikke at massevis av penger skaper lykke, men jeg tror at litt mer penger enn griseblakk gjør oss lykkeligere, gir mer frihet, gjør at vi kan reise mer, oppleve mer, være sosial sammen med andre. Det gir lykke. Sosialt samvær. Det ser jeg jo på turene mine. Men stadig kommer det sure miner fra blakke kunder som aller helst skulle ønske at vi satt hjemme og tenkte på de som var blakk. Da jeg var blakk var det ingen som syntes synd i meg, eller kom med mat til meg. Jeg måtte klare meg selv og jeg gjorde det beste ut av det. Jeg lå i senga i 2 år pga kyssesyka og diverse, og fikk ikke engang sosialstønad kun fordi jeg hadde opprettet firma. Firma tjente jo ingen penger på den tiden når jeg ikke klarte jobbe. Poenget er at jeg ikke valgte gå i offerrollen og sitte å spamme hele nettet og andre reisebyrå med hvor blakk jeg var, og at jeg ikke hadde råd å reise. Da bør man kanskje ikke sitte i sånne grupper. Det er jo selvpining.

Når jeg lager turer kan jeg selv velge hvor vi skal og hva kundene mine skal betale. Jeg kan velge superdyre turer og la dette være for bare noen av kundene mine. Istedet tenker jeg på dere som har lite penger. Jeg prissetter slik at akkurat du skal ha råd til det, og slik at jeg også klarer overleve. Jeg har masse utgifter. Det må gå rundt. Det er også derfor vi har valgt et reisemål som Bulgaria som tillater at dere kan bli med. At dere får dobbelt så mye som et land med euro som valuta. I tillegg er det nydelig vakkert på så mange måter. Det har sin sjarm. Det er en naturperle. Vakre strender, herlig klima, god mat og vennlige mennesker.

Det som også er interessant er at mange tror jeg soler og bader hele dagen. Vet ikke hvor mange ganger jeg har gjort det på 4 mnd, men ikke så mange ganger som dere tror. Jeg driver et stort firma med høy omsetning helt alene. Jeg jobber ofte døgnet rundt i perioder. I tillegg sliter jeg med smerter og svimmelhet. Det er årsaken til at jeg i det hele tatt bor i varmere strøk. Jeg har jobbet hardt i mange år uten lønn. Men jeg har aldri gitt opp. Alltid visst at jeg skulle klare dette uansett hvor lang tid det skulle ta. Veien hit har ikke vært enkelt, selv om mange velger å tro det.
Hadde jeg ikke hatt penger nå så hadde jeg kanskje gått konkurs av et hackerangrep som kostet meg 40 000,- og tap av kundemasse og tapte salg.
Men nå var det ingen fare, for firmaet er solid nok til slike utfordringer. Jeg har alltid vært flink å snu motgang til noe som gjør meg sterkere, selv om det er veldig frustrerende mens det pågår.

Det jeg skal frem til med dette blogginnlegget er at penger har ikke noe å si om vi klarer være takknemlig og se det positive i enhver situasjon. Har du det fælt, vet du at du kunne hatt det så mye verre. Har man det litt enklere, så er det mulig å være takknemlig for det også. Men om man har penger har man også mulighet til å gjøre koselige ting med de som betyr noe for det. Materielle ting kan neppe gjøre oss lykkelige om vi ikke er i stand til å være takknemlig. Det er det alt handler om. Hvilke verdier du velger ha, hva du velger drømme om, hva som står på ønskelisten i livet. Tror også noen som er materialistisk av seg får en slags lykke av det. Mange er jo shoppegale. Om den lykken er falsk eller ikke, så gjenspeiler den verdiene til vedkommende og om det betyr lykke for den, så burde det være greit det også. Vi er så forskjellige.

Jeg vet hvertfall en ting og det er at jeg skal leve mens jeg gjør det. Oppfylle drømmene mine og la pengene sirkulere. Ikke som mål å ha mer enn at jeg klarer meg. Nok til å reise å nyte livet. Nok til å holde meg frisk! Ikke dø med bankkontoen full, for det er verdiløst.

Ta vare på dagene, de teller nedover.

Klem og god helg fra Lisbeth.
Minner om å ta en tur på nettsiden vår som nå heter www.singelturer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *