Vi takler kriser forskjellig

Det ropes og skrikes med store blokkbokstaver. Idioter. Jævla regjering. Erna må gå av. Folk bør få fengsel for å bryte karantene. Folkens! Vi håndterer ting forskjellig. Husk at noen blir sinte når de blir redde, andre tuller med det. Vi alle har bekymringer rundt coronaviruset. Jeg driver et firma i reiselivsbransjen og innser at jeg ikke kommer til å ha kunder det neste halvåret. Jeg har heller ikke hatt økonomi til å være ansatt i mitt eget firma, så jeg har heller ingen rettigheter hos Nav. I tillegg har jeg ME, kyssesyka og astma. Jeg har konstant halsevondt. Det ser ikke jævlig fett ut fremover. Men hva hjelper det om jeg freaker ut? Det viktigste for meg nå er å passe på immunforsvaret mitt og det gjør jeg ikke om jeg ligger våken hele natta og bekymrer meg for økonomi og sykdom. Selv om jeg tuller med en og annen post på Facebook, så er dette min overlevelsesstrategi. Det betyr ikke at jeg er fullstendig empatiløs og ønsker folk dø. Jeg har også familie i karantene som jeg er bekymret for.

Jeg tror heller det norske folk skal konsentrere seg om å sende kjærlighet til hverandre, også de som er redde og roper. De som kjefter, og de som er stille og later som alt er bra. Vi er forskjellige. Jeg aner ikke en skit om fremtiden og jeg har så mange ting jeg skulle ønske jeg hadde svar på. Ting som kundene mine lurer på.

Media har hatt en negativ innvirkning på oss. De har hauset det så opp, at det norske folk har bagatellisert det. Om det skulle vise seg at vi tar en fullstendig lockdown av landet, så vil regjeringa få kjeft uansett. Hva er riktig å gjøre? Skulle de stengt ned hele landet før noe skjedde? Dette er en forferdelig vanskelig situasjon for alle. La oss prøve å beholde roen så godt vi kan, ta alle forholdsregler som vi bør. Passe på at vi ikke besøker folk med dårlig immunforsvar. Vask hendene og bli hjemme om du er forkjølt.

Men om alle kan puste litt med magen, og ikke bruke så mye energi på hva andre tenker og tror, og heller håndtere sin egen frykt så vil man finne mer roen.

Dette må få gå sin gang. I mellomtiden er det digre ringvirkninger for verdensøkonomien. Mange bedrifter vil gå konkurs. Folk vil dø. Hvem kunne vært forberedt på dette? Ting blir ikke bedre med panikk! <3

Ønsker deg alt godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *