Et rop om hjelp!

Kort om meg: Jeg har fra 2009 bygd opp mitt eget reisebyrå og det har blitt en stor suksess med solgte turer for totalt 16 millioner kroner, 4,5 i omsetning i 2019.
Dette var første året jeg endelig skulle bli ansatt i firmaet og ta ut lønn. Først skulle regnskapet gjøres, pga endel omsetning som må periodiseres på riktig år.

Jeg hoppet 8,5 m fra en blokk pga brann i 2002 og ble i 2001 påkjørt av en politibil under utrykning. Jeg har en alvorlig nakkeskade og lever med daglig svimmelhet, smerter, tåkesyn og utmattelse. I 2009 fikk jeg som senskader av PTSD kyssesyka, ME, fibromyalgi, stoffskifteproblemer i tillegg. Nå skal ikke dette handle om hvor syk jeg er/har vært, men poenget er at siden 2012 sparket Nav meg på gata fordi jeg ønsket skape noe. Først gransket de meg for trygdesvindel enda jeg hadde fått klarering til å starte opp i det små med noen hytteturer, for å se om helsa tålte det.

Årene har gått, jeg har jobbet ekstremt hardt for å bygge opp min egen helse med å studere ernæring og gjøre alle tiltak som kan få meg i bedre form. År for år opplever jeg en bedre, men følelsen av influensa og nakkesmertene blir jeg aldri kvitt.

Jeg har med andre ord spart Nav og staten for flere millioner kroner med å klare meg selv de siste årene.

Til saken:
Som eier av reisebyrå er jeg nå pålagt av staten til å stenge ned. Jeg har ikke lov å drive med gruppeturer og mistet 100% av omsetningen over natta. De 110 reisene som jeg solgte i januar til 1,5 millioner kroner skal plutselig betales tilbake til kundene innen 14 dager i flg Pakkereiseloven. Det ingen bryr seg om eller tar hensyn til er at jeg har betalt 150 000,- i depositum til Norwegian og 200 000,- i depositum til hoteller i Bulgaria.
Det betyr at firma mangler 350 000,- til disse utbetalingene. I tillegg har firma vært uten omsetning siden jul, og jeg som privatperson uten noen stønader eller inntekt like lenge.

Norwegian har pr nå slettet flighten til Bulgaria i mai, noe som betyr at turen er kansellert. Turen i juni vet jeg ingenting om enda. De betaler ikke tilbake depositum som lovet, og får stadig dårligere likviditet. Går de konkurs taper jeg alle pengene mine. Reiseforsikringen til mine kunder dekker IKKE denne reisen og alt er mitt ansvar, siden Norwegian har kansellert turen og Norge har nektet oss å reise. Forstå det den som kan.

Jeg ba om å få kjørt ut lønn i mars, men dessverre ble det utsatt til 1 april pga misforståelser, samt at vi ventet på mer info fra regjeringen. Jeg har skriftlig at jeg ba om dette. Likevel 1 april ble jeg ansatt og fikk min første lønning til firma. Jeg oppfylte alle krav for å være først til å søke kontantstøtten fra staten. Omsetningstapet fra samme tid i fjor er millionbeløp. Svaret fra staten var: AVSLAG av kun en enkel grunn. Du var ikke ansatt 1 mars. Firma har faste kostnader på rundt 30 000,- pr mnd som jeg kunne fått om jeg var ansatt 1 mars og ikke 1 april.

Dagpenger har jeg ikke krav på. Sosialstønad får man ikke når man har eiendeler og noen kroner på konto.
Jeg har en boligkreditt på 2,2 millioner kroner og ønsker heve den til 2,5 millioner slik at jeg kan betale kundene tilbake de pengene de har krav på. Jeg har ei leilighet til 3,7 og ei nedbetalt leilighet i utlandet som ikke teller. Den får jeg ikke solgt eller leid ut pr nå. Død kapital som ikke hjelper meg nå.

Banken vil ikke øke boligkreditten da de kun godtar innenfor 60% av verdien på bolig.
Sikkerheten er for dårlig, iflg byråkrati, mens likviditeten er bra. Jeg har en ryddig privatøkonomi og et firma med stadig voksende omsetning og sunn økonomi og overskudd i 2019.

Så nei til stønad. Nei til kontantstøtte. Nei til banklån. Men 14 dager å betale kundene tilbake. Er det sånn å drive reisebyrå i flg Pakkereiseloven så innser jeg at dette ikke er en risk jeg kan ta lenger.

Helsa er nede for telling og med ME så kan utbrenthet sitte i kroppen i 6 mnd før jeg kommer meg til hektene igjen. Jeg ble utskrevet fra sykehuset i går, og får flere sinte meldinger og trusler fra kunder daglig om at de skal ha pengene sine ASAP og henviser til paragrafer.

Å sitte i denne situasjonen hvor alle forsikringsselskap svarer forskjellig er vanskelig. Norwegian sier turen i juni går som planlagt. Får folk dekket sykdom om de reiser? Må de i karantene når de kommer hjem? Hvordan er reglene? Hva skjer? Kan Norge snart svare om vi kan reise på fritidsreiser ut av landet. Folk vil ha svar. Vi kan drikke øl 50 mennesker på Aker Brygge, men jeg som reisearrangør får ikke ha med 20 mennesker på tur! Dere har tatt fra meg muligheten til å tjene penger. Det brenner! Pengene renner ut, ingenting kommer inn. Skal jeg sitte i denne situasjonen frem til jul? Uten omsetning og trygd?

Takk til Helse Norge, Nav, Banker, Forsikringsselskaper, Norwegian, Staten og Pakkereisemenda for all støtte i denne vanskelige tiden.

Jeg har snart ikke mer kampvilje, firma kan gå konkurs til slutt, og jeg kommer til å ende opp som Navklient for resten av livet.

Håper du deler dette slik at media kan fange opp kampen som små Reisebyrå sitter i.
Eller en bank uten rigide regler i disse dager kan ta kontakt med meg.
post@singelturer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *