Spekulativt av Norwegian

Mens Norwegian kjemper en kamp om å overleve, og kan være dager unna konkurs selges flybilletter fortsatt og ubetalt gjeld for gruppeturer innkreves, uten hensikt å gjennomføre flyvninger. De sier at de tror flyene vil stå på bakken ut året.

I mai kansellerte Norwegian avgangen til Burgas hvor jeg skulle ha en uke helsetur med 50 personer. Innbetalt depositum er ikke betalt tilbake og man får svar at det er sendt til regnskap for utbetaling. Men ingenting skjer og tiden går.

Min neste gruppetur er 3 juni og denne flighten er ikke kansellert. Jeg har fått skriftlig at denne avgangen går som normalt. I går kom regninga på 176 000,- for resten av flybillettene. Depositum på 50 000,- er allerede betalt inn. Hvis jeg ikke betaler de 176 000,- nå, 4 uker før avreise så har jeg misligholdt betalingen min, og Norwegian vil da slette mine flyseter med tap av depositum. Slik kan de stjele depositum fra kundene på en lovlig måte. Sannheten er at de ikke kommer til å fly 3 juni, men da vil det være for sent å kreve pengene igjen. Om de kansellerer flighten er de forpliktet å betalte tilbake til kundene. Nå flytter de ansvaret over på oss. Det blir som å selge en vare, tvinge oss til å betale, for så å si fra to dager før levering, beklager. Du får ikke varen din og ikke pengene tilbake.

De tilbyr noen å flytte gruppebookingene, men da må du også betale et nytt depositum. Jeg ønsker heller ikke flytte flybilletter, da jeg allerede har 100 flybilletter til Burgas i september, som neppe blir noe av.

Jeg har 175 000,- utestående og dette er mye penger for et lite reisebyrå. Mange reisebyrå sitter i samme knipa, og mange av de har nok investert i mer enn 250 flybilletter i sommer. Jeg er et lite firma.

Det er utrolig kjipt at det er Norwegian som skal sette oss i gjeld og gjøre at små reisebyrå går konkurs, pga av totalt uetisk måte å drive på.

De kan stoppe salget. Slutte å kreve inn penger. Være ærlig om at alt blir kansellert fremover. Fortelle at de sliter å betale tilbake. Vær ærlig! Dette burde rett og slett ikke være lov. Har vi ingen rettigheter? Er det påtide å få flyselskaper inn i Reisegarantifondet?

Norwegian, rydd opp! Kundene trenger dere i fremtiden, men fortsetter dette vil jeg unngå dere som pesten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *