Hvordan holder man av nok stemme?

* stusselig at arrangøren ikke er så erfaren at hun «holder av» nok stemme til å presentere foredragsholder/debattleder!

Dette er en av klagene jeg har fått skriftlig fra en kunde.

Hvordan får man kundene til å tenke at det er en årsak bak alt?
At når jeg møter opp på et arrangement så har jeg jobbet hektisk og intens med planlegging i ukesvis. At jeg velger å prioritere å hilse på alle istedet for å spare stemme til neste dag når arrangementet er over.

Det er veldig lett å kritisere andre mennesker, men sannheten er at man sjeldent vet hele historien.
Hadde hun skrevet det til meg om hun hadde spurt meg hvorfor jeg var stemmeløs? Tenkte hun at jeg hadde vært på fylla og derfor hadde mista stemmen?

Hun tenkte hvertfall ikke at jeg har kyssesyka, og at kroppen min kræsjer fullstendig etter et arrangement. At jeg faktisk har vært så proff at jeg har ladet batterier i ukesvis før den festen, og sagt nei til alt av sosiale sammenkomster med familie og venner fordi jeg er sliten. At jeg også må regne med 3 uker på sofa etter den festen, for å komme meg igjen.

Jeg tar meg av flere hundre kunder i året. Jeg jobber hardere enn jeg klarer. Jeg velger dette, og velger bort alt annet.

Jeg tenker at alle de som kritiserer jobben jeg gjør kan selv arrangere en fest for 200 folk, lage all maten selv, samtidig som du tar imot 70 bestillinger på 3 dager, sender faktura og gir info til kunder. Når festen kommer så prioriterer jeg å mingle å hilse på alle. Takke for sist og ønske nye velkommen. Jeg husker som regel alle navnene også, hvertfall til de jeg har møtt før. Når denne jobben er gjort, så kan jeg ikke garantere deg at jeg våkner opp fresh, pigg og med stemme.

Å klare å oppfylle folk sine forventninger har jeg sluttet med. Jeg har også sluttet å ta imot alt annet en konstruktiv kritikk. Hva du mener om meg er faktisk likegyldig. Men spør meg gjerne direkte om du lurer på noe. Kanskje er svaret annerledes enn du hadde trodd. Kanskje jeg er annerledes enn inntrykket du har over nett.

Så nå får vi inderlig håpe at halsen blir fikset i Tyskland og jeg ikke får flere klager på manglende stemme.

Takk for du leste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *