Mange misforstår budskapet!

Hva gjør det med helsa og immunforsvaret å sitte på sosiale media hele dagen å fylle hodet med stress og dritt? Å lese aviser flere ganger om dagen, samt høre på nyheter? Hva tror du det gjør med sjela di?

Jeg er nå på en klinikk i Tyskland fordi jeg har vært utsatt for mye langvarig stress. Jeg hadde ikke blitt syk om jeg hadde et immunforsvar som var sterkt og godt. Nå har jeg riktig nok vært utsatt for mye gjennom livet, som brann, og mange andre ting som ikke er selvforskyldt, men det jeg prøver å dele med dere er hvor syke man kan bli om man ikke tar den mentale helsa på alvor. Er man frisk i toppen, holder man seg frisk i kroppen. Eller noe sånn. Men det er vel og merke før man blir syk. Når man er blitt syk så blir ting egentlig bare verre og verre på sikt når du fortsatt holder høyt stressnivå og pøser ut adrenalin og kortisol (stresshormoner).

Visste du at selvmord blant tenåringer økte dramatisk når de fikk tilgang til sosiale media? Hvordan føler du deg etter å ha skummet gjennom avisen som består av knivstikking, selvmord, skremselpropoganda om økende smitte, drap og drunkning? Man øker kortisolet i kroppen, og med høyt kortisol produserer man mer syre, og mer syre gir grobunn for godt miljø for både virus, bakterier og kreftceller. I tillegg drikker og spiser man ting med mye syre i, og dette gjør at man får smerter i muskler og ledd. Det hele er en stor inflammasjon, skapt av våre tanker. Sykdommen er reell, misforstå meg rett. Jeg er tross alt på 3-4 ukers behandling og det er ikke for min mentale helse, selv om det sikkert hadde vært fint også, er jo mange som mener jeg er gal! LER.

Det beste du kan gjøre nå i disse coronatider er å ta vare på helsa di. Lær deg og koble ut. Tenker veldig mange av oss er avhengig av nettet og telefon. Så fort vi kjeder oss tar vi tak i tlf og begynner å trykke, og stimulere hjernen. Hele dagen gjør vi dette. Masse inntrykk, lite ro. Vi burde øve på å være mindre på nett. Ser av og til kunder på treff sitte med nesa i tlf selv om de har flere hyggelige mennesker å bli kjent med. Gjør man ikke nok av dette når man er alene og kan nyte sosialt samvær i real life? Mange trenger ta en alvorsprat med seg selv og øve på å være høflig med de menneskene som vier sin tid til deg.

Gå tur, og gå ned i vekt om du er for stor. Høyt blodtrykk, diabetes og overvekt er ikke bra. Man kan gå ned i vekt uten å gå på diett eller være sulten. Spis naturlig mat, så vil du detoxe kroppen og putte på rett fuel som spiller på lag med kroppen din.

Self care. Du må ta vare på deg selv. Du er ditt ansvar. Kanskje har du noen som er avhengig av deg også? Hvordan kan vi være vår beste versjon? Hvilke endringer skal til?

For min del er det å komme i gang med gåturer nå som jeg får energien tilbake igjen. Når du har ME blir du faktisk sykere av aktivitet, da du tærer på reservebatteriet. Det fylles ikke opp med energi som hos friske folk, men nå er det håp. Så får vi se om jeg ikke klarer daglige gåturer i frisk luft hvor man tømmer hode for dårlige tanker og gir rom for meditasjon og hvile. Pust inn den friske luften, og se på de fine fargene i naturen. Øv på å la telefonen ligge hjemme den halvtimen du går tur. Øv på å ikke ha musikk eller prat på øret. Klarer du ha det stille litt? La humla suse?

Vi trenger en timeout folkens. Vi trenger sol, frisk luft, koselige samtaler, ren og god mat, positive nyheter. Fyll tallerken din med farger. Jeg prøver å spise så mange farger jeg kan hver dag. Det gjør noe med sanseinntrykket, og da smaker maten bedre. Så da kan du spise aldri så sunt og likevel føle deg på en Michelinrestaurant.

Når vi styrker immunforsvaret vil du ikke bli så hardt angrepet av influensa.

I dag er dagen for å gjøre gode endringer og starte å ta vare på deg selv.

Klæms.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *