Skikkelig drittdag!

Jeg er helt på felgen i dag. Mest sannsynlig fordi jeg ikke har sovet noe godt hele helgen og jeg trenger restitusjon. Heldigvis har det kåte paret sjekket ut så da er det kanskje håp å få sove litt. De hadde satt tven på full guffe for å prøve å overdøyve hyrdestunden. Det lykkes ikke for å si det sånn. Så jeg gikk over til leiligheten som jeg flyttet ut av grunnet bråk, men barnegråt og romstering var bedre enn det jeg hadde på hotellet. Jeg får låne leiligheten slik at jeg kan lage mat, så har hotellrom og den ut perioden. Som vanlig 23:50 våknet barnet over soverommet mitt og begynte å gråte, og det pleier vare nesten en time. Så startet babyen ved siden av også, så da gråt de i kor.

Det har vært væromslag. Fra 10 dager med sol og 30 grader til 10 grader og regn. Hadde vondt overalt i dag. Alle muskler og ledd. Skikkelig nedtur og kjenne at jeg var så sliten, men tenker det er naturlig med tanke på hva jeg går gjennom. Jeg prøvde presse meg til å gå en tur, men ombestemte meg etter at jeg hadde kledd på meg. Kjente at det eneste rette i dag er å hvile. Er jo derfor man har en hviledag i uka uten behandling.

Ringte tantebarn og savner masse så at tårene rant. Henger litt sammen med den formen jeg er i dag. Lite søvn kan gjøre utrolige ting med psyken. Skulle nesten bare mangle at man får noen sånne dager innimellom. Ventet litt på det egentlig. Men jeg blir veldig dårlig form av å ikke sove på et par dager. Da kommer epstein barr i halsen med en gang. Likevel har den sprayen jeg har fått hjulpet masse. Slipper piggråden selv om den var litt tilbake i dag tidlig. Det mange ikke vet er at både Epstein barr og fetteren til Epstein: cytomegalovirus er begge herpes virus som kan våkne og reaktiveres. Dette skjer gjerne med stress og når immunforsvaret er dårlig. Akkurat som man får herpesmunnsår på leppa. Bare at dette er i hele kroppen. Alle cellene. Det er noe skikkelig dritt for å si det rett ut, og de finner ingen god behandling for virus. Eneste man kan gjøre er å klare å redusere stress, og styrke immunforsvaret så masse man klarer. Da får ikke Epstein overtaket og man vil ikke bli så syk hver gang man har en fysisk utskeielse. Der mange får energi av mennesker og av trening har de med ME et reservebatteri som ikke kan lades. Bruker man av det, så blir man bare dårligere og får ikke påfyll. Nå driver jeg og skal fikse resevebatteriet slik at jeg får et vanlig batteri igjen. Slik at jeg kan få lade på vanlig måte, slik som andre gjør. Jeg savner å delta i livet. Være sammen med mennesker uten å bli sliten og tappet. Få drikke en hel flaske vin en lørdag uten å bli stemmeløs og få piggtråd i halsen.

Nå er jeg ferdig med 12 dager intravenøst, og har 8 dager igjen før jeg har to ukers pause og så er planen 2,5 uke til med behandling. Tar egentlig ting litt som de kommer etter formen. Vet ikke når jeg reiser hjem, men det blir ikke før i november.

Så bortsett fra savn etter familien så må jeg innrømme at jeg nok har det bedre her enn hjemme på Jessheim. Det er ikke verdens navle for meg, og hadde jeg ikke hatt små tantebarn hadde jeg ikke bodd i Norge på vinteren i det hele tatt. Nå er jo de blitt vant til at jeg ofte er fraværende, dessverre. Men derfor har vi kvalitetstid når vi er sammen, finner på gøye ting, eller koser oss i Bulgaria om sommeren. Da får de meg på mitt beste, og legger ikke merke til at jeg er syk. I varmen er jeg nesten symptomfri. Dårlig vær er ikke noe for helsa mi. Så da kan man drømme om en annen hverdag, eller prøve å gjøre noe med det. Livet er mitt, det er mittt valg.

Jeg har hvertfall bestemt meg for å gjøre det beste ut av dette. Dette er mitt siste forsøk på å bli frisk, og fungerer det ikke må jeg finne aksept. Det blir ikke lett, for jeg er ikke en som godtar å ligge på sofa å være syk. Jeg er vant å løse utfordringene mine. Jeg er en fighter og gir ikke lett opp. Å det er jævli slitsomt å være sånn. Det hadde vært lettere å ligge på sofa å få penger fra NAV. Det er bare ikke sånn jeg er laget. Egentlig veldig glad for det. Motgang gjør meg bare sterkere!

Ser frem til ny uke med vitaminene mine. Neste periode med behandling har jeg funnet en superfin leilighet gamlebyen. De som eier den bor oppe, så det er ikke i en blokk. Veldig stille der. Det blir sykt digg! Så da er det bare å glede seg til de 9 siste dagene nå, før en to ukers timeout før neste runde med behandling.

Ønsker deg en fin søndag og en flott uke.

Klem fra Lisbeth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.