Hvordan velges destinasjon? Hvilke hensyn må taes?

Når jeg velger ut nye destinasjoner er det mye å ta hensyn til. Her kan du lese litt hvordan jeg jobber og hva jeg vektlegger på valg av destinasjon og hoteller.
To viktigste tingene er klima, og reisevei. Jeg hverken orker eller har energi til å dra med meg kunder på andre siden av jordkloden og hvertfall ikke nå med covid.
Kort reisevei og deilig vær.

Mange av dere kommer med forslag til stedet og hoteller. Det som er aller viktigst for meg når det kommer til hoteller er at de er villig til å gi meg feks 80 enkeltrom. Ikke alle vil det, og ønsker ha to eller flere personer på rommene, fordi de tror det gir mer penger i kassa. En annen ting er fleksibilitet. Krever de 100% betaling med en gang er det vanskelig. Der var Hard Rock Hotell knallharde, og rubbel og bit må betales i forkant, og mye med en gang. Nå som det er corona må jeg være veldig forsiktig og kan ikke gamble for mye. Mye å tenke på.

Så tar jeg hensyn til at flere av kundene mine har høy alder og er dårlige til bens. Så jeg velger ikke steder med masse trapper og hoteller uten heis. Jeg sørger for at alle får balkong, da jeg vet det er et stort ønske.

Renhold. Det er noe av det aller viktigste. Hotellet jeg har valgt nå er litt gammelt, men det er veldig velholdt og det er rent. I dag kom en inspektør inn på toalettene for å sjekke om vaskedamene har gjort en bra nok jobb. Toalettene er så rene at du kan drikke fra doskåla, og det dufter nydelig vanilje.
Hotellet har stengt nå frem til 1 april, fra 1 november og da skal det byttes ut noen gamle vegg til veggtepper. Det blir veldig bra.

Det blir lagt vekt på strand. Er den barnvennlig, skulle jeg til å si. Stranden i Ayia Napa er en av Europas fineste og med klarest og renest vann. Det er krystallklart og lite steiner. I tillegg er solsengene inkludert i prisen, noe som betyr at man sparer en tusenlapp på det. Madrassene er tjukke, og du kan trykke på en knapp for å få servering. Eneste ulempen er at du må gå selv på toalett og i sjøen. Så et lite minus for det 😉

Bassenget er stort, fint og rent. Gode solsenger her også, med meny og knapp for bestilling.

Pris er også tema. Nå har jeg valgt et fem stjerners hotell fordi jeg ønsker dere skal ha den beste ferien, og jeg vil ha minst mulig klager og misfornøye folk. Så stort sett når vi drar på så flotte hoteller, så pruter jeg prisene ned slik at du får det like billig hos meg som om du hadde booket selv, bare at jeg organiserer alt for deg, og gir deg reisevenner. Det er trygghet å reise med flere andre, og alltid ha en reiseleder eller to å ringe til om noe uforusett skulle skje.

Pris på maten her på hotellet overrasker meg. Jeg syns det er billig til å være et fem stjerners hotell. Her får du supper og salater til 60 kr og masse småretter til rundt 120 kr. Det er ingen destinasjoner som kan måle seg med Bulgaria på pris, men dette er et godt alternativ. Det er billigere enn Kanariøyene. I tillegg er det flere plasser å ta en matbit.

Smittevern er også utrolig viktig nå fremover, og jeg må innrømme at det var den viktigste årsaken til at jeg valgte dette hotellet. Herlighet så imponert jeg er over jobben de gjør. Jeg må også innrømme at jeg får vondt i hjertet når jeg ser solsengmannen jobbe med munnbind på seg i 35 grader og steiksol, og vaskedamene vaske rommene alene med munnbindet på. Kan det være nødvendig? Jaja, reglene er strenge. Pålagt av staten.

Før du får komme inn på hotellet tar de tempen på deg. Faktisk på trappa. De desinfiserer alle madrasser til solsenger hver morgen. Bestikk, håndklær, fjernkontroller er pakket inn i plast. Det står sprit overalt og du bruker plasthansker når du forsyner deg med frokost. Det er jo genialt lurt, så ingen tar på bestikket.

En annen ting er bråk. Hoteller må ligge på et stille sted, uten bråkete barer i nærheten. I tillegg må de ikke spille høy musikk rundt bassenget. Unngår helst hoteller med nattklubber. Mange av kundene mine liker å legge seg tidlig å få med seg dagen.
De som ønsker være sent oppe har da bare ti minutter å tusle til bylivet.
Beliggenhet nær strand og by.
Avstanden fra flyplassen bør ikke være mer enn 45 minutter.

Så det er mye å ta hensyn til. Så når du sier: Sjekk det hotellet der, så er det sykt mye som skal til før det går gjennom nåløyet.

Jeg var på tur å kaste bort hele dette hotellet pga at det er litt gammelt. Men for hver dag som gikk så ble jeg mer og mer fornøyd og fikk se mer og mer av de positive tingene. Jeg gikk jo først og lette etter ting som kanskje kundene kunne kicke på. Så fikk jeg se hvor utrolig rent det er eller, og hvor hyggelige personalet er. Det er også superviktig.

Alt i alt er dette et fantastisk hotell, som jeg vet dere vil storkose dere på og jeg gleder meg å ta dere med hit. Vi håper første turen blir i begynnelsen av april.

Hotellet heter Grecian Bay og ligger ti minutters gange fra Ayia Napa.
Når alle våre turer er klare vil du finne dem her: www.singelturer.noLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.